Back

CONFERÈNCIA TARDA: BART VAN DER HEYDEN

Dimecres 30 de novembre / 15 h a 19 h / Centre per a l'Autonomia Personal Sírius de Barcelona

Bart Van Der Heyden, expert fisioterapeuta especialitzat en el camp de la sedestació, ens ajudarà amb els seus coneixements i experiències a considerar el procés d’avaluació de la sedestació.

Des d’un enfocament clínic i pràctic podrem fer un repàs a l’anàlisi, l’avaluació, l’establiment d’objectius, la planificació de la intervenció i fins i tot com mesurar el que hem aconseguit. Una oportunitat única d’aprendre amb un dels ponents internacionals actuals amb més prestigi a l’àmbit de la sedestació.

INSCRIPCIONS (NOMÉS PER A ORTOPÈDIES SELECCIONADES)

Aquesta inscripció és només per a ortopèdies, i en el formulari d’inscripció escolliràs si t’inscrius tot el dia o només a la tarda. Tingues present que aquest full de ruta consta de 5 passos i el pas 1 s’explicarà al matí, amb la qual cosa es recomana assistir a tota la jornada.

Només per a ortopèdies seleccionades: pots inscriure’t a aquest enllaç.

TROBARÀS TOTA LA INFORMACIÓ DEL PROGRAMA DEL MATÍ MÉS AVALL!

BIOGRAFIA DE BART VAN DER HEYDEN

Fisioterapeuta especialitzat en sedestació i mobilitat en cadires de rodes, així com en la cura de ferides durant més de 19 anys

En Bart ha exercit com a fisioterapeuta a Bèlgica, Alemanya i EUA. Ara està establert a Bèlgica, i viatja per tot el món impartint conferències i formacions, sobre sedestació i mobilitat, la provisió d’equips de cadires de rodes per a infants i adults amb desafiaments físics de moderats a severs, així com la cura de ferides i desafiaments relacionats.

Té una gran experiència laboral i continua fent sessions de fisioteràpia. Avalua molts usuaris de cadires de rodes i proporciona solucions innovadores per a problemes específics relacionats amb la sedestació, la mobilitat o la cura de ferides.

En Bart també és consultor clínic sobre aplicacions clíniques, disseny i funcionalitat de dispositius mèdics per a diversos fabricants.

PROGRAMA MATÍ: INFLUÈNCIA DEL MANEIG POSTURAL EN EL CREIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DEL NEN

Dimecres 30 de novembre / 9 h a 14 h / Centre per a l'Autonomia Personal Sírius de Barcelona

Aquesta edició tractarà de l’evolució i el desenvolupament del nen, i com el maneig postural influeix en el desenvolupament d’aquests. Qüestions com la prevenció, l’avaluació o el plantejament d’objectius i la consecució d’aquests seran qüestions en què la jornada ens ajudarà a reflexionar.

 

HORARI

9 h a 9:10 h: benvinguda.

9:10 h a 10:45 h: conferència Aconseguint una millor entesa dels desafiaments de l’usuari en sedestació, a càrrec de Bart Van Der Heyden.

10:45 h a 11:30 h: conferència Retorn al futur: anticipant-nos als successos posturals possibles i probables, a càrrec de Rubén Serrano.

11:30 h a 12 h: coffe break.

12 h a 13:15 h: taula rodona La visió des de dins, a càrrec de Jésica Rodríguez, Dra. Francisca Gimeno, Mariona Vidal i Patricia Cremades.

13:15 h a 14 h: conferència I ara què? Raonament clínic, triant el producte adequat a les necessitats de l’infant, a càrrec de Sara Raposo.

14 h: fi joranda.

 

PROGRAMA DETALLAT

ACONSEGUINT UN MILLOR ENTENIMENT DELS DESAFIAMENTS DE L’USUARI EN SEDESTACIÓ

BART VAN DER HEYDEN / 9:10 h a 10:45 h

Milloreu la vostra comprensió dels desafiaments de sedestació de l’usuari, com la influència dels segments individuals del cos en la posició de sedestació o la il·lustració de problemes comuns per seure.

RETORN AL FUTUR: ANTICIPANT-NOS ALS SUCCESSOS POSTURALS POSSIBLES I PROBABLES

RUBÉN SERRANO / 10:45 h a 11:30 h

Podem anticipar i preveure el pas següent? Podríem evitar el desenvolupament de certes distorsions corporals amb el coneixement actual? Si poguéssim viatjar al passat podríem influir de manera diferent en alguns dels nostres casos severs del dia a dia? Aquesta xerrada convidarà a reflexionar sobre aquestes qüestions i recórrer els esdeveniments posturals i deformants que se’ns presenten gairebé de manera cronològica en el desenvolupament de l’infant. Aprofitant l’evidència disponible per donar suport a les decisions que podríem prendre o considerar per prevenir o evitar el dany postural al sistema musculoesquelètic.

TAULA RODONA: LA VISIÓ DES DE DINS

PONENTS DIVERSOS / 12 h a 13:15 h

  • Posicionament i maneig postural a l’escola. Jésica Rodríguez, fisioterapeuta del CEE Arboç de Mataró.
  • Càrrega terapèutica en adult amb PC. Dra. Francisca Gimeno, Cap de Rehabilitació de la Fundació ASPACE Catalunya.
  • Tractament de la hipertonia i espasticitat en nens amb PCI en entorn clínic. Mariona Vidal, Fisioterapeuta pediàtrica i Directora del centre de neurorehabilitació infantil Ukidsneuro.
  • A moure’s! Què passa amb el control postural en dinàmic? Patricia Cremades, fisioterapeuta del centre de Rehabilitació Integral TheraNens de Barcelona.

I ARA QUÈ? RAONAMENT CLÍNIC, TRIANT EL PRODUCTE ADEQUAT A LES NECESSITATS DE L’INFANT

SARA RAPOSO / 13:15 h a 14 h

Com ho portem a la pràctica? En aquesta ponència us presentarem els dispositius que ens ajudaran en aquest procés de desenvolupament de l’infant. Farem referència al procés de sedestació, bipedestació i marxa.

 

PONENTS PRINCIPALS

BART VAN DER HEYDEN

Bart Van Der Heyden - Rehacademia

Bart ha exercit com a fisioterapeuta a Bèlgica, Alemanya i EUA. Ara està establert a Bèlgica, i viatja per tot el món impartint conferències i formacions, sobre sedestació i mobilitat, la provisió d’equips de cadires de rodes per a nens i adults amb desafiaments físics de moderats a severs, així com la cura de ferides i desafiaments relacionats.

Té una gran experiència laboral i continua fent sessions de fisioteràpia. Avalua molts usuaris de cadires de rodes i proporciona solucions innovadores per a problemes específics relacionats amb la sedestació, la mobilitat o la cura d’úlceres. Bart també és consultor clínic sobre aplicacions clíniques, disseny i funcionalitat de dispositius mèdics per a diversos fabricants.

RUBÉN SERRANO

Rubén Serrano - RehacademiaRESPONSABLE DEPARTAMENT FORMACIÓ I CONEIXEMENT DE REHAGIRONA, Y ASSESSOR CLÍNIC

Diplomat en Teràpia Ocupacional, amb un Master en Neurocontrol motor. Especialista universitari en fabricació de productes a mida.

La seva passió per les noves tecnologies i els productes de suport li han permès obtenir una gran experiència amb diferents tipus d’usuaris realitzant funcions d’adaptació de llocs de treball, valoracions d’accés a l’ordinador i/o comunicació augmentativa, dissenyant sales Snoezelen i formant en el seu ús, etc. En els darrers anys la seva implicació ha anat centrada en la mobilitat i el posicionament, especialment a nivell pediàtric, permetent obtenir una visió global dels diferents tipus d’usuaris i patologies en l’ús, i prescripció dels diferents productes de suport.

SARA RAPOSO

Sara Raposo - RehacademiaASSESSORA CLÍNICA DE REHAGIRONA

Llicenciada en Ortoprotèsica a Portugal, Sara posseeix amplis coneixements i experiència en el camp de l’ortopèdia tècnica infantil.

 

JÉSICA RODRÍGUEZ

Jésica Rodríguez - RehacademiaFisioterapeuta del CEE Arboç de Mataró.

 

 

 

 

DRA. FRANCISCA GIMENO

Dra. Francisca Gimeno - Rehacademia

Cap de Rehabilitació de la Fundació ASPACE Catalunya.

 

 

 

 

MARIONA VIDAL

Mariona Vidal - Rehacademia

Fisioterapeuta pediàtrica i Directora del centre de neurorehabilitació infantil Ukidsneuro.

 

 

 

PATRICIA CREMADES

Patricia Cremades - Rehacademia

Fisioterapeuta del centre de Rehabilitació Integral TheraNens de Barcelona.

 

 

 

 

 

CENTRE PER A L’AUTONOMIA PERSONAL SIRIUS

 Pg. del Taulat, 266, 270, 08019 Barcelona

[mappress mapid=”6″]